مسجد اورتاکوی استانبول نیایشگاه ساحلی با جلوه‌ای سلطنتی

شهرهای تاریخی در دنیا جلوه‌گاه هنر و قدرت مردانی هستند که روزگاری بر تخت قدرت تکیه داده و سرنوشت ملت و کشور خود را مشخص کرده‌اند. استانبول این شهر بزرگ و زیبا، که مانند جواهری در خاورمیانه می‌درخشد تنها شهری در دنیا است که در دل خود مرز بین دو قاره را عبور داده است و این‌یکی از هیجان انگیزترین ویژگی این شهر رؤیایی است در دو طرفه تنگه بسفر دو قاره در اروپا و آسیا از هم جدا می‌شوند اما درحالی‌که هر دو سوی این تنگه شهر استانبول است. دریای سیاه و مرمر ه ِ، تنگه به سفر و توپوگرافی این شهر سبب شده که این خطه زیبا و سرسبز همیشه مورد توجه کشور گشایان و آرزوی گردشگران باشد.

شهر استانبول در گذر قرنها زیباتر و زیباتر شده است گویی سرنوشت این شهر را به زیبایی نوشته‌اند تقریباً اغلب سلاطین و شاهانی که بر این سرزمین حکم رانده‌اند حیفشان شده است که بر زیبایی‌های این شهر نیافزاییند و همین سبب شده است که این شهر در سال ۲۰۱۰ به عنوان پایتخت فرهنگی شهرهای جهان انتخاب شود. شهر استانبول با داشتن هزاران اثر تاریخی و طبیعی بسیار زیبا یکی از زیباترین شهرهای جهان است و سالانه هزاران تور استانبول از اقصی نقاط دنیا به شهر می‌آیند تا شاهکار هنر و توانمدی مردم این سرزمین را مشاهده کنند. از مهمترین دیدنی‌های شهر استانبول، مساجد است شهر است. مساجد استانبول شناسنامه این شهر هستند و برخی در عین سادگی زیبا هستند و برخی در عین پیچیدگی باشکوه!

مساجد شهر استانبول هرکدام سرنوشت خاص خود رادارند داستانی خواندنی، شنیدنی و دیدنی. مسجد اورتاکوی یکی از مساجد زیبا و باشکوه استانبول است. مسجد اورتاکوی در ساحل تنگه به سفر چنان می‌درخشد که سبب شده است در گرداگرد این مکان مذهبی باشکوه کافه‌ها و رستوران‌های زیادی شکل بگیرد.

تور استانبول را می‌توانید با دیدن این مسجد مجلل و خوش‌منظره خاطره‌انگیزتر کنید، در ادامه مسجد اورتاکوی استانبول را بیشتر خواهیم شناخت تا در سفر به این شهر و بازدید از آن بتوانید این مسجد را بهتر حس کرده و سرنوشت آن را در ذهن خود بازسازی کنید.

مسجد اورتاکوی استانبول نیایشگاه ساحلی با جلوه‌ای سلطنتی

تاریخچه مسجد اورتاکوی استانبول

مسجد اورتاکوی استانبول (انگلیسی Ortaköy Mosqu ترکی Ortaköy Camii ) در سال ۱۸۵۴ به دستور سلطان عبدالحمید دوم بنا شده است ساخت این بنا دو سال به طول انجامید و در سال ۱۸۵۶ به اتمام رسید. این مسجد در محل یک مسجد کوچک قدیمی ساخته شده است مسجد قبلی در سال ۱۷۲۱ ساخته شد اما عمر آن کوتاه بود و ۷ سال پس از ساخت توسط شورشیان تخریب شد. سبک معماری مسجد اورتاکوی به سبک نیو باروک است که یک نوع معماری بیزانسی است. مسجد اورتاکوی که به مسجد عبدالمجید کبیر نیز شهرت دارد یک مسجد سلطنتی است. این مسجد در زلزله سال ۱۸۹۴ آسیب دید و این وضعیت تا سال ۱۹۶۴ ادامه داشت و درحالی‌که مسجد در حال تخریب بود مقامات محلی مسجد را بازسازی نموده و مجدد آن را احیا کردند.

مسجد اورتاکوی استانبول نیایشگاه ساحلی با جلوه‌ای سلطنتی

معماری مسجد اورتاکوی استانبول

این مسجد سلطنتی در زمینی که در آن مخروبه های مسجد محمود پاشا قرار داشت ساخته شده است. سلطان عبدالمجید که خود پادشاهی هنرمند و صاحب ذوق بود ساخت مسجد اورتاکوی را به معمار ارمنی به نام بالیان که در کارنامه کاری خود ساخت کاخ و مسجد دلمه باغچه را داشت واگذار نمود. در زمانی که مسجد اورتاکوی ساخته می‌شد معماری سبک نیوباروک در کشورهای بسیاری رواج یافته بود لذا معمار نیز از این سبک که مد روز و نشانه‌ای از تجدد بود برای ساخت مسجد استفاده کرد. محل مسجد در ساحل دریاست و نور طلوع و غروب خورشید بر طراحی مسجد تأثیر گذاشته است. مسجد به شکل مربع بوده و دارای دو قسمت شاه‌نشین و حرم است. مسجد دارای یک گنبد مرکزی و دو مناره در طرفین است. گنبد با پوششی از موزاییک صورتی‌رنگ و مناره‌ها از سنگ مرمر سفید می‌باشند. بدنه اصلی بنا مکعبی است که از سنگ مرمر ساخته شده و بر روی آن قبه (گنبد تخت) قرارگرفته بر روی بدنه ساختمان حجاری‌های ظریف و زیبایی نقش بسته است و یکی از علل زیبایی مسجد شده است. فضای داخلی مسجد نیز بسیار ماهرانه طراحی و تزیین‌شده است زیر گنبد در فضای داخلی نقاشی و در اطراف آن اسامی متبرکه خطاطی شده است.

مسجد اورتاکوی استانبول نیایشگاه ساحلی با جلوه‌ای سلطنتی

یکی از نکات جالب در این مسجد وجود کتیبه‌هایی به خط سلطان عبدالمجید دوم است، چراکه سلطان خطاطی زبردست و ماهر بوده است و اینک آثار خطاطی او در مسجد اورتاکوی استانبول در معرض دید است. پنجره‌های بسیار بلند در ساختمان که با شیشه‌های زیبا طراحی‌شده است زیبایی بنا را دوچندان کرده است. داخل مسجد از سنگ مرمر شیری‌رنگ و کتیبه‌های قرآنی زیبا آراسته‌شده است. لوستر های این مسجد بر خلاف مساجد دیگر از نورافشان‌های بلوری سبک اروپایی است. که یک نورافشان در مرکز و لوستر های مشابه و کوچکتر در اطراف آن نصب شده اند محراب این مسجد از سنگ مرمر بوده و منبر نیز در مجاورت آن قرار دارد و از مرمر است آنچه در مورد این مسجد بسیار جلب توجه می کند شکوه سلطنتی مسجد است که آن را از مساجد دیگر متمایز می کند. ساختمان جلویی مسجد نسبت به بدنه اصلی کوتاهتر بوده و از همان متریال برای ساخت آن استفاده شده است. کل ساختمان دارای هارمونی و هماهنگی بسیار خوبی است که به بیننده احساس آرامش می دهد. مسجد اورتاکوی استانبول که در محله بشکیتاش درکنار پل معلق بسفر واقع شده است یکی از نماد های شکوه دولت عثمانی و شهر استانبول است. مسجد اورتاکوی از سال ۲۰۱۴ جهت بازدید عمومی گشوده شده است و به عنوان یک شاهکار سبک نیوباروک قابل ستایش است و یکی از مراز پر بازدید در تور استانبول می باشد.

مسجد اورتاکوی استانبول نیایشگاه ساحلی با جلوه‌ای سلطنتی

بازدید از مسجد اورتاکوی استانبول

به جرات می توان گفت مسجد اورتاکوی استانبول در یکی از زیباترین محلات بشکیتاش واقع شده است. این محله که در ساحل دریای مرمره و قسمت اروپایی شهر استانبول واقع شده است یکی از محلات قدیمی و اصیل این شهر است. مسجد اورتاکوی استانبول د مجاورت اماکن زیبا و تاریخی زیادی قرار گرفته است که شما می توانید در برنامه تور استانبول خود از این امکان نیز دیدن نموده و لذت ببرید تعدادی از این اماکن عبارتند از:

عمارت تاریخی طاریهی هامان، عمارت تاریخی هاتیک سلطان، عمارت مالتا، کاخ و مسجد دلمه باغچه، موزه معصومیت، حمام ترکی قلیچ علی پاشا، موزه نیروی دریایی دنیز، کاخ ییلدیز، پارک تقسیم و میدان ملی تقسیم، اسکله بشکیتاش و دهها مکان زیبا و دیدنی دیگر …

به علت چشم انداز زیبای مسجد اورتاکوی استانبول کافه های زیبای بسیاری درفضای باز اطراف آن برپا شده اند که با نوشیدن چای ترکی و غذاهای سنتی می توانید گردش خود را دلچسب تر و خاطره انگیز تر کنید.

مسجد اورتاکوی استانبول نیایشگاه ساحلی با جلوه‌ای سلطنتی

دسترسی به مسجد اورتاکوی استانبول

برای رسیدن به مسجد اورتاکوی استانبول می‌توانید از روش‌های مختلف استفاده کنید اگر در منطقه آسیایی استانبول قرار دارید با استفاده از اتوبوس‌های دریایی می‌توانید با هیجان بیشتری به این مکان برسید و اگر در منطقه اروپایی مستقر هستید از طریق تراموا و تاکسی و اتوبوس‌های شهری به راحتی می‌توانید به این بنای تاریخی برسید. این بندرها ساحل دریا در تقاطع بلوار دلمه باغچه و بارباروس واقع شده است که در مجاورت مسجد اورتاکوی ایستگاه تراموا به همین نام واقع شده است.

ادرس مسجد اورتاکوی استانبول

استانبول، منطقه بشکیتاش – بلوار اسکله.

مسجد اورتاکوی استانبول نیایشگاه ساحلی با جلوه‌ای سلطنتی

مسجد اورتاکوی استانبول یک مسجد تاریخی شاهی است که شما می توانید در بازدید از ان تلفیق مذهب و سلطنت را با هم ببینید. زیبایی خیره کننده این مسجد با منظره دریای بسفر قطعا خاطره ای فراموش نشدنی را برای شما خواهد ساخت. تور استانبول برای کسانی که علاقه مند به بازدید از اماکنی تاریخی هستند قطعا ی سفر جذاب خواهد بود. استانبول با تمام هایش میزبان خوبی برای کسانی است که می خواهند در این شهر صدای پای تاریخ را بشنوند و مسجد اورتاکوی استانبول با کافه های اطراف خود مزه یک سفر خاطره انگیز را در ذهن شما حک خواهد نمود. امیدواریم از اطلاعاتی که در اختیار شما قرار دادیم در تور استانبول استفاده کرده و پس از بازدید از مسجد ارتاکوی استانبول و تجارب و نظرات خود را با ما به اشتراک بگذارید.